Fietsen en wandelen

Fietsen

Direkt naast de camping ligt het fietspad langs de Franse Baan. Via dit fietspad kunt u met de fiets heel de omgeving in Nederland en België verkennen.
Met het nieuwe knooppunten netwerk kunt u bovendien via uitgezette fietsroutes Brabant en de Kempen op de fiets ontdekken. Vooraf stippelt u uw route uit en u fietst van knooppunt naar knooppunt. De route staat prima aangegeven.

Klik hier voor een grotere plattegrond... De Steppe bevind zich bij knooppunt 80. Langs de Steppe lopen twee fietsroutes van dit netwerk: de route tussen knooppunt 80 en 23 en de route tussen knooppunt 80 en 81. Via onze links-pagina kunt u contact leggen met de instantie die verantwoordelijk is voor het route knoopwerk.

Knoopunt 80...
Op deze manier kunt u kennis maken met onze Zuiderburen en de omgeving per fiets doorkruisen. Steeds vaker worden deze fietsroutes ook gebruikt door skaters. Ook ligt er naast de steppe een route van het ruiter-route-netwerk van "Mark tot Merkske". Voor meer informatie zie de ruiter pagina. naast de camping knooppunt 80

Nederland en België dicht bij elkaar Door de ligging in het grensgebied met België, zijn diverse fietsroutes "grensoverschrijdend". Het mooie Brabantse en Kempische landschap kent een grote afwisseling met bossen, weilanden, akkers, landschappen die per fiets goed te ontdekken zijn. Bovendien is er in onze omgeving nog niet zoveel autoverkeer op de fietsroutes.

Iets verder weg in de Belgische kempen: Kleidabberspad, Binkenpad, Corsendonkpad, Heidepad.
In Brabant: Poolse route, Utrechtse route, Haagse en Ettense Beemdenroute, Vijfeikenroute etc.

Wandelen
De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Het grensgebied kent nog veel zandwegen die de akkers en landerijen doorkruisen. Sinds kort is er ook een wandel-knooppunten-netwerk die vele wandelingen aan de hand van "knooppunten" mogelijk maakt. U bepaalt zelf uw route! Hierop ligt de Steppe tussen knooppunt 43 en 45. Deze zeer gedetailleerde wandelkaart is verkrijgbaar op de receptie.

Ook is er een uitgezette wandelroute in de directe omgeving: de strumptroute 17 kilometer in de omgeving van Ulicoten en Baarle-Nassau.

Een aantal routes zijn op de Steppe te koop. Alle routes zijn verkrijgbaar bij het VVV. Zie hiervoor de links-pagina.


Naar welkomstpagina
Naar bovenkant pagina